15 Temmuz 2019 Pazartesi

robotik kodlama ders notları

Robotik Kodlama
Robotik kodlama dünyada ve yurdumuzda hızla gelişmekte olan bir alan. Robotik kodlama eğitimleri neredeyse ilkokul seviyesine kadar inmiş durumda. Günümüzde teknolojinin hızla gelişmesi, Endüstri 4.0 zamanına girilmesi bu gelişmelerdeki etkiyi gittikçe arttırmakta. Türkiye'de pek fazla Robotik Eğitim kursu bulunmakta. Özellikle bu eğitimlere yeni başlayan insanlar

Günümüzün rağbetli terimlerinden bir tanesi olan Robotik Kodlama bilhassa genç arkadaşlarımızın çok bir boyutta ilgisini çekmekte. Robotik kodlama esasında robot yazılımı geliştirmeyi hedefler, robotik kodlama adı daha büyüleyici olduğundan bu söylem daha çokça tercih edilmektedir.

Robot dendiğinde aklımıza her zaman fimlerde gördüğümüz eli yüzü ayağı olan cihazlar gelir, ancak robot teriminin kast ettiği saha çok lakin çok daha geniştir. Robotik kodlamanın esas hedefi, mekanik cihazlara zeka kazandırmaktır. Bu, geliştirilen robota göre aşırı kocaman farklılıklar göstermektedir.

Günümüzde en çokça kullanılan robot modeli endüstriyel otomasyonlarda yer almaktadır. Bu sistemlerde göze çarpan en büyük unsur, robot üreticisi firmanın kendi yazılımını yazması ve bunun üzerinden size kısıtlı bir kullanım piyasası sunmasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder